Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα μαρτυρικά Βορίζια

vorizia21

15/8/2017

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα μαρτυρικά Βορίζια συμμετείχε, την Τρίτη 15/8/17, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Την ημέρα της Παναγίας, τα Βορίζια τίμησαν τους ήρωες τους τελώντας επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος του χωριού, καθώς και για τους πεσόντες Βοριζiανούς σε κάθε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Πατρίδας μας.

Πριν από 74 χρόνια οι Γερμανοί κατακτητές βομβάρδισαν το χωριό Βορίζια με 7 στούκας ρίχνοντας 21 βόμβες. Είχε  προηγηθεί η  φονική μάχη των Γερμανών με την αντάρτικη ομάδα του Πετρακογιώργη στο Τραχήλι. Οι Γερμανοί που θεώρησαν υπεύθυνους τους  Βοριζιανούς,  όχι μόνο βομβάρδισαν το χωριό, αλλά εκδηλώνοντας όλο το μίσος τους, με τις υποδείξεις του προδότη Μαγιάση, εκτέλεσαν  εν ψυχρώ τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα  και αφού κατάβρεξαν με εύφλεκτα υλικά ότι έχει απομείνει όρθιο, στο χωριό, το έκαψαν.

Ο Νότης Μαριάς, αφού παρακολούθησε  τη θεία λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των Βοριζίων.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, που προκάλεσαν το ολοκαύτωμα των Βοριζίων.

Χρέος όλων μας είναι να μη λησμονήσουμε αυτούς τους νεκρούς, που σφαγιάστηκαν χωρίς κανένα έλεος από τους κατακτητές. Ευθύνη μας, όμως, παράλληλα είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωση τους. Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε τη χώρα μας από σύγχρονους κατακτητές. Ηθική και εθνική υποχρέωσή μας είναι να ελευθερώσουμε τη χώρα από την τρόικα και τους δανειστές αλλά και να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, ένα ζήτημα που σήμερα και με την ανάλογη διεκδίκηση της Πολωνικής Κυβέρνησης γίνεται περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ.

Τον Νοέμβριο 2016 διοργάνωσα στον ιστότοπο notismarias.gr διαδικτυακή ψηφοφορία, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, παραμένει ενεργή και σας καλώ όλους να συμμετάσχετε σε αυτή.

Εθνική, πολιτική και ηθική δέσμευση του Κόμματος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, σε μας, στους προγόνους μας, στους νεκρούς μας…»

Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

vorizia1

vorizia21

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland