Απαντήσεις της Επιτροπής σε ερωτήσεις με αίτημα γραπτής απάντησης

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 – Στρασβούργο

Νότης Μαριάς (ECR)

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Navracsics, το θέμα που συζητούμε είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Πρώτα απ’ όλα, έχω διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα σε αυτή την αίθουσα, γιατί υπάρχει μείωση του αριθμού των ερωτήσεων που μπορούν να υποβάλουν οι ευρωβουλευτές. Ξέρετε, μία από τις βασικές πτυχές της λειτουργίας αυτού του Κοινοβουλίου είναι η υποβολή κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, διότι ο ρόλος μας είναι να ψηφίζουμε, αλλά και να ελέγχουμε την εκτελεστική εξουσία, να ελέγχουμε εσάς ως Επιτροπή. Άρα, το ότι απαντάτε 9.000 ερωτήσεις δεν μου λέει τίποτε.

Οφείλετε να απαντήσετε σε ερωτήσεις, διότι δράτε, διότι λαμβάνετε αποφάσεις, διότι χρησιμοποιείτε αρκετούς πόρους. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι, όταν δίνετε κάποιες απαντήσεις, οι περισσότερες από αυτές είναι αόριστες, δεν απαντούν επί του θέματος, «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα», όπως λέμε.

Άρα, λοιπόν, πρέπει να είστε πολύ πιο σαφής, να δίνετε απαντήσεις, να αντιμετωπίζετε τα ζητήματα και να βλέπετε τις ερωτήσεις ως μία ευκαιρία για να βελτιώσετε τη δική σας εργασία, να βελτιώσετε την απόδοση της ίδιας της Επιτροπής.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland