Παραβιάσεις των υφιστάμενων δικαιωμάτων ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρήση απελάσεων μετά από έξι μήνες

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 – Βρυξέλλες

Νότης Μαριάς (ECR)

 

Κυρία Πρόεδρε, το θέμα που συζητούμε είναι ιδιαίτερα σοβαρό, από την άποψη ότι παρατηρούνται πλέον προβλήματα στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την απόφαση για Brexit και αυτό είναι βεβαίως πάρα πολύ σοβαρό διότι έχουμε πολλούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εργάζονται στη Βρετανία και έχουμε και πάρα πολλούς Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στη χώρα και ανησυχούν για τις προοπτικές που έχουν και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσουν να συνεχίσουν να απασχολούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπολογίζουμε βεβαίως ότι η διαδικασία για την ολοκλήρωση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαρκέσει δύο έτη. Είναι βέβαιο ότι σε αυτή την διετία θα πρέπει να εξακολουθήσουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και βεβαίως και οι Έλληνες να ασκούν πλήρως τα δικαιώματα τους. Από κει και πέρα, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland