Ο Νότης Μαριάς για την κυκλική οικονομία

Στρασβούργο, 16/3/2017

 

Παρέμβαση για τη στήριξη της κυκλικής οικονομίας έκανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας την Τρίτη 14/3 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η μετάβαση σε μια πιο κυκλική οικονομία προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για την Ευρώπη και τους πολίτες της. Η ευρωπαϊκή κοινωνία καταναλώνει ανανεώσιμους πόρους κατά 50% ταχύτερα απ’ ό,τι μπορεί να τους αντικαταστήσει, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει έξι φορές περισσότερες ύλες και φυσικούς πόρους απ’ ό,τι εξάγει. Για το λόγο αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί μια κυκλική οικονομία, με κανόνα την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η μετάβαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και από οικονομικής απόψεως, καθώς θα σημειωθούν σημαντικά οφέλη και θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Χάρη σ’ αυτήν επιτυγχάνονται περιβαλλοντικά οφέλη και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Δημιουργούνται τοπικές θέσεις εργασίας».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τα συνολικά οφέλη θα φτάσουν το 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθούν 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παγκόσμια αγορά. Τέλος για  να επιτευχθούν οι στόχοι του 2030, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην καινοτομία, την έρευνα, την επιστήμη και το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland