Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: «Μολών λαβέ» η Ελληνική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια.

Βρυξέλλες, 2/2/2017

Σκληρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια αλλά και στις χθεσινές τουρκικές μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου έδωσε την 1η Φεβρουαρίου 2017 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από την κρίση του 1996 στα Ίμια όπου 3 στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, o υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός έπεσαν για την Πατρίδα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2017, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε μια ακόμη άκρως προκλητική κίνηση που συνιστά άμεση αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαιναν ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις Ελληνικές βραχονησίδες των Ιμίων. Κι όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή όπου η τουρκική πολεμική αεροπορία παραβιάζει καθημερινά τον Ελληνικό εναέριο χώρο. Μόνο σήμερα έγιναν 138 παραβιάσεις ενώ η ηγεσία της Τουρκίας αμφισβητεί διαρκώς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, με αποκορύφωμα τις προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις του Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν και τους απαντά: «Μολών λαβέ»».

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland