Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις εμφανείς προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας κατά της Ελλάδας

Αθήνα, 6/1/2017

Ιδιαίτερα επίκαιρη η καταγγελία του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα

Τις εμφανείς προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας κατά της Πατρίδας μας κατήγγειλε σε ομιλία του στις 13/12/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Mε αφορμή τη συζήτηση για την εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε. ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως γνωστόν έχει θεμελιωθεί με βάση την αξία της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της. Η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας θεσπίστηκε για την προστασία όλων των χωρών της Ένωσης. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα δέχεται εμφανείς προκλήσεις τόσο από την Τουρκία όσο και από την Αλβανία».

Και ο Νότης συνέχισε: «Ειδικότερα, ο κύριος Ερντογάν αμφισβητεί πλέον τη Συνθήκη της Λοζάνης, αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στα νησιά του Αιγαίου, παραβιάζουν τα τουρκικά μαχητικά τον Ελληνικό εναέριο χώρο, ασκούνε τεράστιες πιέσεις και σε όλα αυτά δεν βλέπει ο Ελληνικός λαός μια ικανοποιητική απάντηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παραμένει αδρανής η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν τρίζει τα δόντια πραγματικά στον Σουλτάνο. Δεν του λέει ότι πρέπει να συμμαζευτεί και ότι δεν περνάνε οι προκλήσεις του απέναντι στην Ελλάδα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρέπει λοιπόν να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά σε αυτό χρειαζόμαστε την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την Τουρκία, χρειάζεται όμως και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να αποδειχθεί στην πράξη ότι υπάρχει η κοινοτική αλληλεγγύη».

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland