Σκληρή επίθεση Μαριά σε Τουσκ για το προσφυγικό

Στρασβούργο, 26/10/2016

marias_tousk

Σκληρή επίθεση κατά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε πριν λίγο για το προσφυγικό στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Καθώς ο Τουσκ ασχολήθηκε ελάχιστα με τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ελλάδα δηλώνοντας μάλιστα και ευχαριστημένος από την εξέλιξη της κατάστασης στην πατρίδα μας ο Νότης Μαριάς του είπε τα εξής:

«Κύριε Τουσκ άκουσα αναφερθήκατε στην Ελλάδα μόνο για δέκα δευτερόλεπτα. Θεωρείτε ότι το θέμα έχει λυθεί σε σχέση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες; Έχετε εικόνα τι γίνεται στα νησιά του Αιγαίου; Γνωρίζετε ότι εκεί είναι εγκλωβισμένοι 14.000 άνθρωποι; Γνωρίζετε ότι εκεί υπάρχουν μόνο 7.000 θέσεις φιλοξενίας; Γνωρίζετε ότι η Ε.Ε. δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να πάρει μέρος αυτών των προσφύγων να τους φέρει στην Ηπειρωτική Ελλάδα; Γνωρίζετε ότι από τις 66.400 μετεγκαταστάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και ένα χρόνο έχουν γίνει μόνο 5.200; Είναι κατάσταση αυτή; Επιτρέπεται να αφιερώσετε ούτε δέκα δευτερόλεπτα στην ομιλία σας για το θέμα το προσφυγικό στην Ελλάδα και επιπλέον θέλετε μέσω του Δουβλίνο 3 να γίνουν και επιστροφές από τη Γερμανία όσων προσφύγων πέρασαν και πήγαν εκεί; Απαράδεκτη κατάσταση. Απαράδεκτη η στάση σας».

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά και την απάντηση του Ντόναλντ Τουσκ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland