Ο Νότης Μαριάς μιλά στην Ευρωβουλή για το σκάνδαλο της Volkswagen

Αθήνα, 17/9/2016

vwbadger_0

Το σκάνδαλο της Volkswagen κατήγγειλε για άλλη μια φορά μιλώντας στις 13/09/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «το σκάνδαλο της Volkswagen απέδειξε ότι η περίφημη ανταγωνιστικότητα των γερμανικών εταιριών οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις μίζες και στις παράνομες και βρώμικες πρακτικές που χρησιμοποιούν για να εξαπατήσουν τις ελεγκτικές αρχές και τους καταναλωτές. Σε Ερώτηση που κατέθεσα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 είχα ζητήσει η έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ και αποκάλυψε το σκάνδαλο της Volkswagen να επεκταθεί και στην Ευρώπη και να καλύψει και άλλες εταιρίες του κλάδου.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Όπως επισημαίνει και η επίτροπος κ. Bienkowska στην Απάντησή της, έρευνες που διεξήχθησαν σε διάφορα άλλα κράτη-μέλη απέδειξαν ότι υπήρξαν παραπτώματα και μέθοδοι καταστρατήγησης των αποτελεσμάτων και σε άλλους κατασκευαστές. Θα πρέπει συνεπώς η Ε.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση των ελέγχων στα αυτοκίνητα όλων των εταιριών σε όλη την Ευρώπη και να επιβάλλει βαρύτατες κυρώσεις σε όσους παρανομούν. Εύχομαι η νεοσύστατη Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ρίξει άπλετο φως στις παράνομες πρακτικές της αυτοκινητοβιομηχανίας το γρηγορότερο και να σεβαστεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Στις 2 Μαρτίου του 2017 οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν.»

Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή.

 

 

 

Πηγή φωτογραφίας: http://incolors.club/collectionsdwn-skoda-logo-png.htm

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland