Ο Νότης Μαριάς για την μετεκλογική κατάσταση στην Γκαμπόν

Στρασβούργο, 14/9/2016

1notismarias

Παρέμβαση για την μετεκλογική κατάσταση στην Γκαμπόν έκανε την Τρίτη 13/09/2016 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Ανεξάρτητος Έλληνας Ευρωβουλευτής «η πρόσφατη ανακοίνωση της επανεκλογής του Προέδρου Αλί Μπονγκό για μία τρίτη θητεία στη Γκαμπόν, ήταν η αιτία για να προκληθούν βίαια επεισόδια στη χώρα, με τουλάχιστον 1100 συλλήψεις και 3 θανάτους. Παράλληλα, η αντιπολίτευση αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα, ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων, χωρίς ωστόσο να γίνεται δεκτό το αίτημά της.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η Γκαμπόν θεωρείται η χώρα με τον υψηλότερο Δείκτη Ανάπτυξης στην Υποσαχάρια Αφρική, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοιες συγκρούσεις. Συγκεκριμένα, αντίστοιχα επεισόδια είχαν λάβει χώρα στη Γκαμπόν και το 2009 αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επομένως, απέναντι στην έκρυθμη μετεκλογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η Ένωση θα πρέπει να συμβάλλει στην αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας στην Γκαμπόν, στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο σεβασμό των δημοκρατικών ελευθεριών».

Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή.

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland