Νότης Μαριάς: Ηθικά απαράδεκτη και πολιτικά προκατειλημμένη η αρνητική απόφαση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Βρυξέλλες, 8/9/2016

ΜΑΡΙΑΣ-620x330

Ηθικά απαράδεκτη και πολιτικά προκατειλημμένη χαρακτήρισε τη σημερινή αρνητική απόφαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Επισημαίνεται ότι με τη σημερινή τους απόφαση οι Συντονιστές της Επιτροπής Αναφορών με σταθμισμένες ψήφους 20 έναντι 14 απέρριψαν την ένσταση του  Νότη Μαριά με την οποία ζητούσε να μείνει ανοιχτή η Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) και ταυτόχρονα να κληθούν τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα να τοποθετηθούν εγγράφως για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα όσο και η Κομισιόν να τοποθετηθεί για τις δεσμεύσεις της ΕΕ από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1946.

Την απαράδεκτη απόφαση να κλείσει η αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και οι Φιλελεύθεροι.

Οι μνημονιακοί αυτοί κύκλοι αποθρασύνθηκαν από την αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν στήριξε την αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΑ.

Μάλιστα η χθεσινοβραδινή εκπρόθεσμη παρέμβαση της Ελληνικής Βουλής, μέσω Ευρωβουλευτού, στην Επιτροπή Αναφορών απλά επιβεβαίωσε την αδιαφορία της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση που κρινόταν σήμερα και υπονόμευσε την έκβασή της.

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland