Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις μνήμης στο μαρτυρικό χωριό Σάρχος

Ηράκλειο, 7/8/2016.

c7197-marias-sarxo

Στο μαρτυρικό χωριό Σάρχος και στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση των 35 κατοίκων του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής συμμετείχε σήμερα 7/8/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Σάρχου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν ξεχνούμε τους 35 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο χωριό  Σάρχος. Στέλνουμε  αποφασιστικό μήνυμα ότι συνεχίζουμε να παλεύουμε για την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα  (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κλπ).  Μετά από παρέμβασή μου στις 27/5/2016 ανοιχτή παραμένει τελικά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις η οποία θα κριθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής εμφανιστεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να στηρίξει το  εθνικό θέμα  της διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Δηλώνω ότι  θα συνεχίσω να παλεύω αταλάντευτα για το μείζον αυτό ζήτημα. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Πηγή φωτογραφίας: www.creteplus.gr

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland