Κατεπείγουσα Ερώτηση του Νότη Μαριά στον Ντόναλντ Τουσκ για την παράνομη επέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου

Αθήνα, 26/08/2016.

ΜΑΡΙΑΣ-620x330

Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτηση για την παράνομη επέμβαση της Κομισιόν στην εκκρεμούσα δικαστική υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου κατέθεσε σήμερα στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στη Γραπτή του Ερώτηση η οποία απευθύνεται στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «στις 24/8/2015 η Επίτροπος Μ.Τίσεν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: για την Επιτροπή και την Eurostat είναι απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά την περίοδο 2010-2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στην Eurostat. Η Επιτροπή καλεί σήμερα τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς. Σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις και τους Επιτρόπους Μοσκοβιτσί και Τίσεν απεστάλη στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών».

«Καθώς», συνέχισε ο Νότης Μαριάς, «οι αρμόδιες Ελληνικές Δικαστικές Αρχές παρέπεμψαν τον π.πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου με την κατηγορία της πλαστογραφίας, κατά την άνω περίοδο, των οικονομικών στοιχείων του έτους 2009 η ανωτέρω ενέργεια της Κομισιόν αποτελεί παράνομη επέμβαση στο έργο της Ελληνικής δικαιοσύνης, παραβιάζοντας έτσι το δίκαιο της ΕΕ, το κράτος δικαίου, την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την ανεξαρτησία της Ελληνικής δικαιοσύνης, την αρχή της δίκαιης δίκης και το Ελληνικό Σύνταγμα σε σχέση με την εκκρεμούσα ποινική υπόθεση του ανωτέρω κατηγορουμένου πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου».

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ρωτά τον Ντόναλντ Τουσκ ποια είναι η θέση του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις παραπάνω παράνομες πράξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επισυνάπτεται ηχητικό με τις σχετικές χθεσινές δηλώσεις του Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», όπου και είχε προαναγγείλει την κατάθεση της ως άνω  Ερώτησής του.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland