71η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Τετάρτη 6 Ιούλιος 2016 – Στρασβούργο

Νότης Μαριάς ( ECR )

 

Κύριε Πρόεδρε, με αφορμή την εβδομηκοστή πρώτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η πάταξη της φτώχειας και της ανεργίας και η διαγραφή του χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών καθώς και των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται σε μνημόνιο, πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες δράσης του ΟΗΕ.

Η εξάλειψη της τρομοκρατίας, όμως, αποτελεί ακόμη το ζητούμενο αφού το Daesh συνεχίζει να απειλεί τη διεθνή ασφάλεια. Στο πεδίο του προσφυγικού απαιτείται δράση για τη στήριξη των προσφυγικών στρατοπέδων του ΟΗΕ σε Ιορδανία και Λίβανο, καθώς επίσης και δράση για τη στήριξη της Ελλάδας, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων προς άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Προσφύγων που κατά χιλιάδες έχουν εγκλωβιστεί στην πατρίδα μου.

Επιπλέον, καθώς η υφήλιος έχει γεμίσει στρατιές φτωχών και ανέργων πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η περσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους, όχι μόνο των αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά και των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας που τέθηκαν σε μνημόνια, όπως είναι η Ελλάδα.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίντεο: europarl.europa.eu

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland