Τα έψαλε ο Νότης Μαριάς στον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο για το προσφυγικό

Στρασβούργο, 8/7/2016

Τα έψαλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο για το προσφυγικό μιλώντας στις 6/7/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τη συζήτηση για την Σλοβακική Προεδρία.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «Το μόνο σίγουρο που η Προεδρία της Σλοβακίας έχει να αντιμετωπίσει είναι ότι υπάρχουν προκλήσεις και προβλήματα τα οποία δυστυχώς η Προεδρία της Ολλανδίας δεν κατάφερε να λύσει».

Και απευθυνόμενος στον κ. Φίτσο του είπε: «Κύριε Πρωθυπουργέ της Σλοβακίας, κύριε Φίτσο, το μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει αυτή την περίοδο την Ευρώπη και το γνωρίζετε παραμένει αυτό των προσφυγικών ροών, αφού η Συμφωνία της 18ης Μαρτίου με την Τουρκία δεν εφαρμόζεται, όπως δεν εφαρμόζονται και προηγούμενα συμφωνηθέντα, ακόμα και μεταξύ των κρατών μελών.

Γνωρίζετε κύριε Φίτσο ότι από τον Σεπτέμβριο εκκρεμεί η μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων από την Ελλάδα, πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν εκεί γιατί η μετεγκατάσταση  προχωράει με αργούς ρυθμούς αφού έχουν γίνει μέχρι στιγμής μόνο 1503 μετεγκαταστάσεις».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «Επίσης εκκρεμεί η αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου ούτως ώστε να υπάρξει δίκαιη ανάληψη της ευθύνης όλων των κρατών μελών έναντι των προσφύγων προκειμένου η Ελλάδα και η Ιταλία να μην μετατρέπονται σε αποθήκες ψυχών. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε».

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland