Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περιοδεία του Νότη Μαριά στην ακριτική Κάλυμνο

Αθήνα, 29/7/2016.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη περιοδεία του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στην ακριτική Κάλυμνο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ακριτικό νησί ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. κ. Παΐσιο, με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Γαλούζη Ιωάννη και με τον επικεφαλής της της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καλύμνου και τέως Δήμαρχο του νησιού κ. Δημήτρη Διακομιχάλη μετά από πρόσκληση του οποίου ο Νότης Μαριάς επισκέφθηκε το νησί. Επιπλέον ο Νότης Μαριάς στις 26/7/2016 παρακολούθησε με πλήθος πιστών τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμωνος Καλύμνου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. κ. Παΐσιο

Σε σχετικές δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών του Κρατικού Αερολιμένα Καλύμνου ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται και ελικοφόρα αεροσκάφη 80 θέσεων γεγονός που όχι μόνο θα οδηγήσει σε αύξηση της συμβατικής επιβατικής κίνησης αλλά θα δώσει και τη δυνατότητα προσέγγισης στον Αερολιμένα και πτήσεων τσάρτερ από τον παραπάνω τύπο αεροσκαφών. Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς δεσμεύτηκε να προωθήσει το ζήτημα προς τις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και για το Μέτρο «Ενίσχυση Προσβασιμότητας και Περιφερειακή Ανάπτυξη» έχουν εγκριθεί 3 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών του Κρατικού Αερολιμένα Καλύμνου, ενώ για το Μέτρο «Ασφάλεια αερομεταφορών» έχουν εγκριθεί 986.000 ευρώ για φωτοσήμανση του Αερολιμένα Καλύμνου.

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε και ενημερώθηκε για το παραπάνω ζήτημα από τον Αερολιμενάρχη Καλύμνου κ. Δαγιάση Ματθαίο παρουσία και του τέως δημάρχου Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

Επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαριάς ήδη στις 28/5/2016 κατέθεσε Ερώτηση στην Ευρωβουλή ζητώντας να μη μειωθούν τα αεροπορικά δρομολόγια από και προς Κάλυμνο (http://notismarias.gr)

Επιπλέον στις δηλώσεις του ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού για την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο αναρριχητικός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να δρομολογηθούν αποφασιστικά τα αναγκαία λιμενικά έργα ούτως ώστε να είναι εφικτή η προσέγγιση στο νησί κρουαζιερόπλοιων και επιβατικών πλοίων μεγάλου μήκους.

Τιμούμε τους κατοίκους της ακριτικής Καλύμνου που φυλάνε Θερμοπύλες κατέληξε ο Νότης Μαριάς στη συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ

Επιπλέον ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του εν λόγω κέντρου κ. Φίλιππο Ολυμπίκη και στελέχη του κέντρου.

Η περιοδεία του Νότη Μαριά έκλεισε με συναντήσεις με στελέχη της αυτοδιοίκησης του νησιού, με αντιμνημονιακούς ακτιβιστές και με άλλους πολίτες.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland