Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή

Τρίτη 5 Ιούλιος 2016 – Στρασβούργο

Νότης Μαριάς ( ECR )

 

Κυρία Πρόεδρε, τον περασμένο Δεκέμβριο, κάποιοι από εμάς είχαμε καταγγείλει απερίφραστα την προσπάθεια υφαρπαγής της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών που επιχειρείται μέσω της νέας ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Όπως αποδεικνύεται πλέον πανηγυρικά και από το περίφημο άρθρο 18. Στην πραγματικότητα, η νέα Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή προσπαθεί να νομιμοποιήσει, πέραν των άλλων, και τις παράνομες δραστηριότητες της Frontex.

Ήδη υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από τα νησιά του Αιγαίου για μπλόκα που στήνουν Γερμανοί και άλλοι ξένοι αστυνομικοί της δύναμης της Frontex, που προβαίνουν σε ταυτοποίηση στοιχείων των κατοίκων. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος.

Αφού η τρόικα μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποικία χρέους, τώρα θέλει να τη μετατρέψει σε κανονική αποικία. Επειδή, μετά το Brexit, πολλοί συνάδελφοι διερωτώνται για τα λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απάντηση βρίσκεται εδώ: η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτιμά συστηματικά τη λαϊκή βούληση, δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία, επιχειρεί να επιβάλει τα τελεσίγραφα των Βρυξελλών με πολιτικό αυταρχισμό. Αυτά, όμως, δεν πρόκειται να περάσουν, γιατί ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να τα ανεχθεί.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίντεο: europarl.europa.eu

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland