Ετήσια έκθεση του 2015 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στον κόσμο

Τετάρτη 6 Ιούλιος 2016 – Στρασβούργο

Νότης Μαριάς ( ECR )

Κύριε Πρόεδρε, το 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε το νέο σχέδιο δράσης της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο οποίο παρουσιάζονται οι προτεραιότητές της για τα επόμενα πέντε χρόνια, που αποσκοπούν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας παγκοσμίως. Βέβαια, αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή οικονομία διανύει μια περίοδο κρίσης, της οποίας οι συνέπειες, σε συνδυασμό με τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα σε ορισμένα κράτη μέλη της Ένωσης, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις συνθήκες διαβίωσης των ευρωπαίων πολιτών.

Τα ποσοστά αύξησης της φτώχειας και της ανεργίας, οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας και η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδρούν αρνητικά στην ευημερία των πολιτών της. Είναι λοιπόν αναγκαίο η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να επιβάλλει τη μερκελική λιτότητα που παραβιάζει μαζικά και διαρκώς τα δικαιώματα των ίδιων των ευρωπαίων πολιτών.

Επομένως, κυρία Mogherini, πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλάβει εκστρατεία προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά την υφήλιο, ας πάψει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίντεο: europarl.europa.eu

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland