Τα έψαλε ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή στον Ντομπρόβσκις για μνημόνιο και ανεργία

Βρυξέλλες, 15/6/2016

dompr_marias

Τα έψαλε ο Νότης Μαριάς στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις για τα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου στην Ελλάδα και  την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, μιλώντας χθες 14/6/2016 κατά τη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικής & Νομισματικής Πολιτικής και Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό εξάμηνο του 2016 και ιδίως την απασχόληση.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η αποτυχημένη συνταγή του μνημονίου που εφαρμόζεται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα οδήγησε το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και γέμισε τη χώρα με στρατιές ανέργων οι οποίοι έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο. Έτσι η Ελλάδα είναι πλέον πρωταθλήτρια στην ανεργία γενικώς αλλά και στην ανεργία των νέων ειδικότερα με πολύ υψηλά ποσοστά. Επιπλέον με  δεδομένη τη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας αλλά και την επιβολή επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% η Ελλάδα αποστερείται κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας.

Μάλιστα η κατάσταση αυτή, συνέχισε ο Νότης Μαριάς επιβαρύνεται και λόγω της αναβολής ρύθμισης του Ελληνικού χρέους.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ζητώντας από τον Β. Ντομπρόβσκις να απαντήσει πως και πότε πρόκειται να μειωθεί η ανεργία, επισημαίνοντάς του ότι η Ελληνική νεολαία δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτήν την κατάσταση και να περιμένει 15 χρόνια για να μπορέσει να βρει δουλειά.

 

Ο Β. Ντομπρόβσκις πέταξε κυριολεκτικά τη μπάλα στην εξέδρα καθώς επικαλούμενος διαδικαστικά θέματα όπως ότι το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο δεν αφορά την Ελλάδα μια και αυτή είναι σε μνημόνιο, αρνήθηκε να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα πότε και πως θα μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα του τρίτου μνημονίου. Και ο Β. Ντομπρόβσκις έκλεισε την παρέμβασή του ότι μέσω των δήθεν διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα τονωθεί η ανάπτυξη και θα μειωθεί συνακόλουθα η ανεργία. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!!

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με τις τοποθετήσεις του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland