Πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία

Tετάρτη 22 Ιούνιος 2016 – Βρυξέλλες

Νότης Μαριάς ( ECR )

 

Κυρία Πρόεδρε, τα αίτια της ριζοσπαστικοποίησης έχουν πολιτικό και κοινωνικό πρόσημο. Στο πολιτικό πεδίο η ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών ενισχύεται από τις επεμβάσεις της Δύσης στον αραβικό κόσμο. Ενισχύεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές.

Στο κοινωνικό πεδίο, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός αποτελούν λίπασμα για τους τζιχαντιστές και, ενώ η Κομισιόν προτείνει μέτρα για το χτύπημα της ισλαμικής ριζοσπαστικοποίησης, ταυτόχρονα έρχεται να προτείνει την κατάργηση της βίζας για το Κόσοβο· μια περιοχή η οποία έχει διαβρωθεί κυριολεκτικά από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία· μια περιοχή στην οποία η βίαιη ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση οδήγησε, σύμφωνα με την ίδια την τοπική αστυνομία, στην ταυτοποίηση 314 Κοσοβάρων τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων δύο βομβιστές αυτοκτονίας και 44 γυναίκες.

Κύριε Επίτροπε, κύριε Navracsics, στην Κομισιόν επιδιώκετε αντιφατικές πολιτικές, αλλιώς δεν εξηγείται από τη μια να λέτε ότι θα χτυπήσετε την τρομοκρατία και από την άλλη να ανοίγετε την πόρτα στους κοσοβάρους τζιχαντιστές. Δέστε το αυτό το θέμα, γιατί είναι σοβαρό.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίντεο: europarl.europa.eu

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland