Παρέμβαση Μαριά στην Ευρωβουλή για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων από Ελλάδα σε Ε.Ε.

Βρυξέλλες, 21/6/2016

Την κραυγή αγωνίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου μετέφερε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων μιλώντας σήμερα 21 Ιουνίου 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νοτης Μαριάς ο αριθμός των προσφύγων και παράνομων μεταναστών στη χώρα μας τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε κατά 4.300 άτομα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής πλευράς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί η συμφωνία για την μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. γιατί μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο 1.503 μετεγκαταστάσεις.

Επιπλέον παρατήρησε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις τουλάχιστον 50.000 από τους 58.000 και πλέον πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα αιτηθούν άσυλο. Μάλιστα η διαδικασία είπε ο Νότης Μαριάς προχωρά με ρυθμούς χελώνας μια και δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό να χειριστεί τους σχετικούς φακέλους, ενώ από πλευράς Ε.Ε. δεν έχει καν σταλεί ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι. Έτσι κατέληξε ο Νότης Μαριάς, στην πράξη όσοι κάνουν αίτηση ασύλου θα μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα τουλάχιστον για ένα χρόνο και μάλιστα με τις «ευλογίες» των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών. Σε σχέση με τη Σάμο ο Νότης Μαριάς είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 1.200 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων 300 δεν έχουν κάνει καν αίτηση ασύλου και όμως παρά ταύτα συνεχίζουν να παραμένουν στη Σάμο!!!

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland