Ο Νότης Μαριάς στον Alpha Θεσσαλονίκης 96,5 για τις επιπτώσεις του BREXIT σε Ελλάδα και EE

Βρυξέλλες, 25/6/2016.

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό  Alpha Θεσσαλονίκης 96,5 στις 24/6/2016 για τις επιπτώσεις του BREXIT σε Ελλάδα και ΕΕ.

Στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ηττήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση της γραφειοκρατίας και των τραπεζιτών, της μερκελικης λιτότητας και της γερμανικής Ευρώπης.

Ταυτόχρονα επισήμανε την πλήρη αφομοίωση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας από το κυρίαρχο μοντέλο της Ευρώπης των δανειστών και την πλήρη αδυναμία τους να διαδραματίσουν οποιοδήποτε θετικό ρόλο για την ανασύνθεση μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης.

Επιπλέον εκτίμησε ότι θεωρεί ιδιαίτερα πιθανή την ανατροπή του υπάρχοντος δικομματικού σχήματος στη Βρετανία που σήμερα μορφοποιείται αφενός μεν από το εργατικό κόμμα και αφετέρου από το κόμμα των συντηρητικών.

Τέλος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Κίνημα των πέντε αστέρων του  Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία και γενικότερα στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ιδίως μάλιστα μετά τις τελευταίες σημαντικές επιτυχίες του Κινήματος αυτού στις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία και τις εκλογικές του επιτυχίες στην Ρώμη και στο Τορίνο.

Επισυνάπτεται το σχετικό ηχητικό της συνέντευξης του Νότη Μαριά την Παρασκευή 24/6/2016 στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Θεσσαλονίκης 96,5 για τις επιπτώσεις του BREXIT σε Ελλάδα και ΕΕ.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland