Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν που επηρεάζουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις

Βρυξέλλες, 25/6/2016

Στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν που επηρεάζουν τις εκεί δραστηριότητες των Ελληνικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε σε παρέμβασή του μιλώντας στις 22/06/2016 ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «οι περισσότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν αποτολμούν να ανοίξουν δουλειές με το Ιράν παρά τη συμφωνία του περασμένου χρόνου για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Αυτό συμβαίνει επειδή φοβούνται ότι θα τους επιβληθούν πρόστιμα από τις ΗΠΑ για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν που συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ΕΕ οφείλει να δώσει λύση σε αυτό το μείζων ζήτημα που περιορίζει την ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων του Ιράν με κράτη-μέλη της Ένωσης. Η χώρα αυτή των 80 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται σε κατασκευαστικό οργασμό. Στα άμεσα σχέδια είναι η κατασκευή 7 αεροδρομίων τα επόμενα χρόνια ενώ 8 πόλεις γνωρίζουν ραγδαία επέκταση.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε στην παρευρισκόμενο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Επιχειρηματικότητας κ. Ελζμπιέτα Μπιιένποβσκα: «Αυτό το γεγονός ανοίγει το δρόμο και μπορεί να αποτελέσει ανάσα επιβίωσης τόσο για τις κατασκευαστικές από την Ελλάδα που έχουν πληγεί από τις πολιτικές της τρόικας καθώς επίσης και για Ελληνικές εταιρίες προμήθειας στο χώρο τεχνολογιών αιχμής, των φαρμάκων, των παραφαρμακευτικών προϊόντων  αλλά και των ιατρικών ειδών. Αναμένουμε κα Μπιιένποβσκα τη δράση της Κομισιόν.»

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland