Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Καμιά στήριξη στον ελαιοπαραγωγικό τομέα της Τυνησίας

Στρασβούργο, 11/6/2016

Στους λόγους που καταψήφισε το Ψήφισμα για την μακροοικονομική βοήθεια στην Τυνησία αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 8/6/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

«Καταψήφισα το Ψήφισμα για την μακροοικονομική βοήθεια στην Τυνησία όπου η νέα κυβέρνηση είχε αποτύχει χαρακτηριστικά να βελτιώσει την οικονομία της χώρας η οποία βαίνει πλέον ολοταχώς προς μια πολιτική λιβανοποίηση» επισήμανε ξεκινώντας την παρέμβαση του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα οι ισλαμιστές εισήλθαν στην πολιτική ζωή της χώρας. Επιπλέον η Τυνησία αποτελεί βάση για τη λειτουργία δουλεμπορικών κυκλωμάτων, για την παράνομη διακίνηση προσφύγων και παράνομων μεταναστών και κατά το παρελθόν αλλά και κατά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πλοία γεμάτα από απελπισμένους ανθρώπους καταφθάνουν πάλι στη Λαμπεντούζα αλλά και στην Κρήτη. Δεν δικαιολογείται λοιπόν καμιά μακροοικονομική στήριξη προς τη χώρα αυτή χωρίς σαφείς ρήτρες για το χτύπημα της παράνομης μετανάστευσης.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επίσης δεν δικαιολογείται καμιά στήριξη στον ελαιοπαραγωγικό τομέα της χώρας αυτής όταν η ίδια η ΕΕ φτωχοποιεί μεθοδευμένα Έλληνες και Ιταλούς αγρότες. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη καταψηφίσει την αδασμολόγητη εισαγωγή τυνησιακού λαδιού για το 2016 και 2017, εισαγωγή λαδιού που οδήγησε σε δραματική πτώση των τιμών στην Ελλάδα και σε συνακόλουθη εισοδηματική απώλεια των φτωχοποιημένων από το μνημόνιο Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.»

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland