Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Αύξηση κονδυλίων για την αντιμετώπιση του AIDS εδώ και τώρα.

Στρασβούργο, 7/6/2016

Την αναγκαιότητα αύξησης των κονδυλίων της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού του HIV/AIDS ζήτησε με παρέμβασή του τη Δευτέρα 6/6/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού χαιρέτησε την επικείμενη συνάντηση εκπροσώπων των κυβερνήσεων και των δομών υλοποίησης προγραμμάτων για την καταπολέμηση του HIV που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Ιουνίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών για το HIV είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς αποδεικνύεται ότι 36,9 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τον ιό του HIV. Η Αφρική παραμένει το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας, με 25,8 εκατομμύρια άτομα να είναι φορείς του AIDS το 2014».

Κατόπιν, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι παρά την μεγάλη αύξηση από το 2000 της  παγκόσμιας χρηματοδότησης για την αντιμετώπισή του, ο ιός  του HIV/AIDS αυξήθηκε προσβάλλοντας 38,4 εκατομμύρια συνανθρώπους μας αποδεικνύοντας ότι οι διαθέσιμοι πόροι για την αντιμετώπιση του HIV εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς.

Ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι επομένως αναγκαίο, η Ε.Ε. να επενδύσει κονδύλια στην έρευνα για την παραγωγή ισχυρών και αποτελεσματικών φαρμάκων για την αντιμετώπιση του AIDS, ενώ πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού παγκοσμίως να έχει πρόσβαση σε κατάλληλη ενημέρωση, πρόληψη, παροχή συμβουλών, ιατρικών ελέγχων και θεραπείας για το AIDS».

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland