Μήνυμα Μαριά για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή της Εθνικής μας Αντίστασης Απόστολο Σάντα στη μαρτυρική Υπάτη.

Βρυξέλλες, 18/06/2016.

Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή της Εθνικής μας Αντίστασης Απόστολο Σάντα που πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο 18/6/2016 στην μαρτυρική Υπάτη από το Δήμο Λαμιέων, την Τοπική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό-Επιμορφωτικό Σύλλογο  Υπαταίων «Οι Αινιάνες» με τίτλο «Φωτίζοντας τον μύθο – Απόστολος Σάντας: ένας σεμνός αγωνιστής» απέστειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς: «Τιμώ κι εγώ μαζί με όλους εσάς τον αγωνιστή και πατριώτη Απόστολο Σάντα που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο το βράδυ της 30ης Μαΐου 1941 κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης περνώντας για πάντα στην Ιστορία. Το ήθος του, η σεμνότητά του και η αξιοπρέπεια του αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και αφήνουν παρακαταθήκη σε όλους εμάς.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πιστός λοιπόν στις δεσμεύσεις μου, θα συνεχίσω τον αγώνα μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου η Γερμανία να πληρώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα. Η ένδοξη ιστορία της Πατρίδας μας και οι αγώνες των προγόνων μας το επιβάλλουν.»

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland