Προετοιμασία της συνόδου κορυφής G7

Τετάρτη 25 Μάϊος 2016 – Βρυξέλλες

Νότης Μαριάς ( ECR )

 

 

Κυρία Πρόεδρε, η διάσκεψη των G7 είναι ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς εμμένει στη λιτότητα και συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομία καζίνο. Σε έναν πολυπολικό κόσμο το αυτάρεσκο σχήμα των G7 δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στη σύγχρονη οικονομία χωρίς να λάβει υπόψη του την ανερχόμενη δύναμη των BRICS

Απαιτείται λοιπόν μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική που θα δίνει λύση στο πρόβλημα της φτώχειας, θα διασφαλίζει μια δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και θα προωθεί τη διαγραφή του επονείδιστου χρέος που καταδυναστεύει τα κράτη. Για αυτό και δεν εμπιστευόμαστε τα συμπεράσματα που θα βγάλει η επικείμενη διάσκεψη των G7 όσον αφορά το ελληνικό χρέος, καθώς η χθεσινή απόφαση του Εurogroup επιβεβαιώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας «γδέρνουν το βόδι δυο φορές».

Αντί λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να κουρέψουν το ελληνικό δήθεν χρέος και να ρυθμίσουν την εξόφληση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έπραξαν ήδη στην περίπτωση της Ουκρανίας, τελικά αρνούνται την απομείωση του ονομαστικού χρέους, απαιτούν μέτρα λιτότητας και αδιάκοπης δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και διαρκές επί ενενήντα εννιά χρόνια ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίντεο:europarl.europa.eu

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland