Παρεμβάσεις ενός λεπτού επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων

Τετάρτη 25 Μάϊος 2016 – Βρυξέλλες

Νότης Μαριάς ( ECR )

Κυρία Πρόεδρε, η σημερινή απόφαση του Εurogroup για την Ελλάδα επιβάλλει ένα νέο συμπληρωματικό μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση αορίστου διαρκείας. Επιβάλλει φορολεηλασία των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού, πέρασμα στον έλεγχο της τρόικας των δημοσίων εσόδων, ξεπούλημα του ενεργειακού δυναμικού, ανάληψη της διοίκησης των τραπεζών από τους ξένους και ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια. Επιβάλλει πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που θα πηγαίνουν για την ετήσια εξόφληση των χρεολυσίων.

Επιπλέον, αντί να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 10 δισ. ευρώ για το διάστημα 2014 – 2020, τελικά αυτά επιστρέφουν πίσω στις τσέπες του ESM, ενώ ποσό 19,5 δισ. ευρώ από το τρίτο δανειακό πακέτο θα δοθεί για την κάλυψη ενδεχόμενων απωλειών των δανειστών του πρώτου δανειακού πακέτου λόγω μείωσης επιτοκίων και επιμήκυνσης.

Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν ανέχεται άλλο την εθνική ταπείνωση και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Για αυτό θα παλέψει ενωμένος για να πετάξει την τρόικα έξω απ την πατρίδα μας και να πάρει πίσω την Ελλάδα.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίντεο: europarl.europa.eu

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland