Ο Νότης Μαριάς με αφορμή την επίσκεψη Πούτιν επαναφέρει την κατάργηση της βίζας για ρώσους τουρίστες και την άρση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Βρυξέλλες, 28/5/2016.

 

Για την επίσκεψη Πούτιν σε Αθήνα και Άγιο Όρος αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του στον Lamiafm1  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μεταξύ άλλων ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να πρωτοπορήσει στην άρση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, κυρώσεις που ως γνωστόν έχουν καταστρέψει την Ελληνική αγροτική οικονομία. Υπενθύμισε ότι τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Α. Τσίπρας δυστυχώς ευθυγραμμίστηκαν με τα «γεράκια» των Βρυξελλών και συμφώνησαν επανειλημμένα στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, κυρώσεις που μπορούσαν να επιβληθούν μόνο με την ομόφωνη απόφαση όλων των κρατών –μελών της ΕΕ.

Με δεδομένη την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει τον Ελληνικό τουρισμό ο Νότης Μαριάς επανέφερε για μια ακόμη φορά το επίκαιρο ζήτημα της κατάργησης της βίζας για ρώσους τουρίστες.

Δεν είναι δυνατόν είπε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  η ΕΕ να δρομολογεί κατάργηση της βίζας για ουκρανούς, κοσσοβάρους και τούρκους και να συνεχίζει για καθαρά πολιτικούς λόγους την επιβολή βίζας σε ρώσους τουρίστες με αποτέλεσμα να βλάπτεται ανεπανόρθωτα ο Ελληνικός τουρισμός.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις πρέπει να οικοδομηθούν από τα κάτω με κύριους άξονες την Ορθοδοξία και τη διεύρυνση των σχέσεων της Ελληνικής και Ρωσικής κοινωνίας, ενώ επισήμανε ότι οι συμφωνίες στον ενεργειακό τομέα είναι σημαντικές και η Ελληνική πλευρά πρέπει επιτέλους να απεγκλωβιστεί από τη μέγγενη της τρόικας και των μνημονίων και να ακολουθήσει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον ιδίως τώρα που η Ρωσία βρίσκεται σε ρήξη με την Τουρκία.

Οι σχέσεις μας με τη  Ρωσία, κατέληξε ο Νότης Μαριάς, πρέπει να είναι ισόρροπες και να στηρίζονται στο αμοιβαίο όφελος και στον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε πλευράς.

Ακολουθεί το ηχητικό από τη συνέντευξη του Νότη Μαριά

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland