Νότης Μαριάς προς Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής: Να παραμείνει ανοικτή και να μην κλείσει η Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις.

Βρυξέλλες, 27/5/2016.

Να παραμείνει ανοικτή και να μην κλείσει η υπ΄ αριθμ. 2214/2014 Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις ζητά με σημερινή του γραπτή παρέμβαση προς της Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση.

Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς (http://notismarias.gr/2016/05/14400/) η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.

Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό   ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία με Γραπτή της Απάντηση στην Επιτροπή Αναφορών δήλωσε ότι δήθεν ήταν αναρμόδια να εξετάσει την Αναφορά της (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις  παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο (http://notismarias.gr/2016/05/)

Η νέα πρωτοβουλία  του Νότη Μαριά έρχεται σε συνέχεια σχετικής πρότασης της Γραμματείας της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής να κλείσει ο φάκελος της  Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μετά την παραπάνω Γραπτή Απάντηση της Κομισιόν που πετάει τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενη πλέον να πάρει θέση για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας.
Στην γραπτή του παρέμβαση ο Νότης Μαριάς ζητά επίσης από την Επιτροπή Αναφορών για άλλη μια φορά να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής τόσο η  Ελληνική Κυβέρνηση όσο και η Γερμανική Κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα  για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται σε  μια πρώτη φάση να  μην κλείσει η Αναφορά  και στη συνέχεια να μπορέσει να δρομολογηθεί η επιτυχής εξέτασή της   ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών.

Επισυνάπτεται σχετικό ηχητικό με δηλώσεις του Νότη Μαριά στον LamiaFM1 για το ζήτημα αυτό.

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland