Νότης Μαριάς για τη Μάχη της Κρήτης: Ο Κρητικός λαός έστειλε μήνυμα  αντίστασης και νίκης κατά των ναζί

Ηράκλειο, 21/5/2016.

 

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης συμμετείχε σήμερα 21 Μαΐου 2016 στο Ηράκλειο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, μετά το πέρας της Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης και κατόπιν συναντήθηκε με πολίτες του Ηρακλείου.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα την 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Ο Κρητικός λαός με σθένος και απαράμιλλο θάρρος αντιμετώπισε τις επίλεκτες μονάδες των γερμανών αλεξιπτωτιστών. Με αυτό τον τρόπο η Κρήτη έστειλε μήνυμα αντίστασης και νίκης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που στέναζαν κάτω από τη ναζιστική μπότα. Εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και διαμηνύουμε σε όλους ότι η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στην τρόικα και το ξεπούλημα στους τοκογλύφους δανειστές της δημόσιας περιουσίας με το Κατοχικό Ταμείο δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα η Γερμανία οφείλει να καταβάλει άμεσα τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας προκειμένου η Γερμανία να καταβάλει στην Πατρίδα μας τις Πολεμικές Επανορθώσεις και να εξοφλήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο. Καταγγέλλουμε την υποχωρητική και απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης για την εκκωφαντική απουσία της από τις διαδικασίες εξέτασης ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αναφοράς των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται»

Ακολουθεί σχετικό ηχητικό συνέντευξης του Νότη Μαριά στον Realfm σήμερα 21/5/2016 για την 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland