Εγκριθείσα απόφαση σχετικά με τη δέσμη μέτρων για την ψηφιακή ενιαία αγορά

Τετάρτη 25 Μάϊος 2016 – Βρυξέλλες

Νότης Μαριάς ( ECR )

 

Κυρία πρόεδρε, η ψηφιακή ενιαία αγορά θα μπορούσε πράγματι να συμβάλλει στην τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, στην καθοριστική αύξηση του ΑΕΠ της Ένωσης και στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Την ενοποίηση αυτή όμως θα πρέπει να συνοδεύσουν σημαντικές επενδύσεις για έρευνες και ανάπτυξη των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών, στις οποίες Ευρωπαϊκή Ένωση υστερεί δραματικά σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Αυτό συμβαίνει επειδή το οικονομικό μοντέλο της Ένωσης στηρίζεται στο Σύμφωνο για το ευρώ δηλαδή, στηρίζει την ανταγωνιστικότητα της Γηραιάς Ηπείρου στην κινεζοποίηση των μισθών.

Στην Ελλάδα, το τρίτο μνημόνιο προσθέτει νέα εμπόδια στις προσπάθειες ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας. Νέα εμπόδια σε έναν από τους ελάχιστους κλάδους που παρουσιάζουν κάποια σημεία ζωής τα τελευταία χρόνια, χάρη στο δυναμικό των νέων επιστημόνων που διαθέτει η πατρίδα μας στον τομέα της πληροφορικής. Έτσι, για να διευκολυνθεί η αποπληρωμή του δήθεν χρέους, προστέθηκε νέο τέλος 5% στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου και μάλιστα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Η κοροϊδία αυτή πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίντεο: europarl.europa.eu

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

EnglishfrenchitalyGermanSpainrussiapoland